Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Wimbledon - Temat główny
Autor Wiadomość
PostWysłany: 26 Cze 2010, 22:31 
Średniozaawansowany zawodnik
Średniozaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Londyn, Anglia

Nazwa turnieju: Wimbledon
Data: 21.06.2010 - 04.07.2010
Ranga: Grand Slam
Rozmiar drabinki: S-128 D-64
Ogólna pula nagród: £ 12,500,000
Nawierzchnia: Grass
http://www.wimbledon.org

Pary 4 rundy:
S Williams (1) v M Sharapova (16)
N Li (9) v A Radwańska (7)
C Wozniacki (3) v P Kvitová
K Zakopalová v K Kanepi
K Clijsters (8) v J Henin (17)
V Zvonareva (21) v J Jankovic (4)
T Pironkova v M Bartoli (11)
J Groth v V Williams (2)

Ciekawe pary. Siostry Williams zmierzają być może do ponownego starcia w finale. Nie ma również zaskoczenia co do pojedynku Belgijek, które doszły w swojej grupie do 4 rundy - dla mnie zapowiada się na najlepszy pojedynek jak do tej pory. Smutną informacją jest odpadnięcie F. Pennetty, która zmierzyłaby się z Kanepi - ale widocznie nie był to jej dzień.

Profil E-mail  

Re: Wimbledon - Temat główny
PostWysłany: 27 Cze 2010, 00:01 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Szokiem dla mnie jest świetna postawa Pironkovej - do tej pory uważałem ją za typową średniaczkę - a tu proszę.

Dobrze zaprezentowała się też Zakopalova. Co prawda w dzisiejszym meczu z Pennettą nie musiała wiele pokazywać by zdeklasować Włoszkę. Pennetta miała dzisiaj jeden z najgorszych meczów w swojej karierze, grała jak dziecko we mgle, w pierwszym secie zaliczyła tylko 1 (!!!) Winnera podczas gdy Zakopalova aż 14. Grała takie piłki, jakby myślała, że jej przeciwniczka to amatorka. Później była już tylko frustracja i kompletna kompromitacja. Dla Włoszki lepsze dni pewnie przyjdą w drugiej części sezonu, nie mniej jednak jej postawa w dzisiejszym meczu była tragiczna.

Cieszy coraz lepsza gra Very Zvonarevej - ta zawodniczka przez cały obecny sezon była praktycznie nieobecna, nie wiele się jej się nie udawało - a przecież grać potrafi nieźle. Dobrze, że w końcu się przełamała. Myślę, że spokojnie da radę Janković.

Na jakieś nowe wyżyny wspięła się też Kvitova - też z zaciekawieniem popatrzę czy zdoła wygrać jeszcze jakiś mecz.

Profil E-mail  

Re: Wimbledon - Temat główny
PostWysłany: 01 Lip 2010, 12:49 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Ja dzisiaj obstawiam fuksy: wygraną Kvitowej i Pironkowej. Wczoraj oglądałem debla z udziałem sióstr Williams i mają one zapaść formy - więc nieobliczalna Kvitowa ma wg mnie około 30% szans na pokonanie Sereny.

Pironkova ma wg mnie 50% szans, Zvonareva może nie wytrzymać psychicznie presji - a Bułgarka gra bez najmniejszych kompleksów, ponieważ ona nigdy nie przechodziła nawet do 3 rundy szlema - zawsze to była pierwsza runda, czasami druga - więc ten jej turniej to pewnie dla niej coś w rodzaju snu - więc nie ma kompletnie nic do stracenia i nie ma na sobie żadnej presji.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość