Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Faworyci: Dyskusja przed turniejem
Autor Wiadomość
PostWysłany: 06 Lut 2010, 15:17 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Ostatnia lewa wielkiego szlema zacznie się w przed ostatni dzień sierpnia. Już teraz bukmacherzy wystawili natomiast ofertę na triumfatora turnieju:

Roger Federer @ 3.00
Andy Murray @ 4.00
Juan Martin Del Potro @ 4.50
Novak Djokovic @ 7.00
Rafael Nadal @ 7.00
Nikolay Davydenko @ 15.00
Marin Cilic @ 19.00
Andy Roddick @ 21.00
Robin Soderling @ 34.00
Jo-Wilfried Tsonga @ 34.00

Roger Federer znów jest zdecydowanym faworytem, choć już w roku ubiegłym turniej udowodnił, że o kontynuacje hegemonii w Nowym Jorku będzie mu coraz ciężej. W końcu w Nowym Jorku świetnie czuje się Del Potro, a przecież tutaj swoje pierwsze finały wielkoszlemowe osiągali także Djokovic i Murray, co świadczy o tym, że korty Flushing Meadows także im odpowiadają. Nie zapominajmy też o Rafie Nadalu, który nigdy w US Open nie grał nawet w finale. Davydenko, Cilic, Roddick, Soderling, czy Tsonga zresztą taże będą na amerykańskim hardzie groźni. Ciekawe jak spiszą się Polacy?

Zapraszam do dyskusji i przedstawiania propozycji pierwszych typów (wszystkie zakłady długoterminowe)!

Profil E-mail  

Re: Faworyci: Dyskusja przed turniejem
PostWysłany: 21 Lip 2010, 23:37 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Na chwilę obecną obstawiałbym na zwycięzcę US Open 2010 Andy'ego Murraya. Dwa lata temu świetnie grał i zasłużenie doszedł do finału ratując się w kilku niewygodnych spotkaniach.

Groźny będzie Nadal, zapewne Hiszpan będzie chciał w końcu zagrać w finale tej imprezy, ale w poprzednich latach nigdy nie potrafił znaleźć sposobu na zawodników z czołówki na Flushing Meadows, w tym roku może być podobnie.

Na pewno spróbuje zaatakować Federer, ale myślę iż ktoś z czołówki go będzie w stanie zatrzymać, na pewno tacy zawodnicy jak Soderling, Berdych, Djokovic czy Murray nie przestraszą się starego mistrza i użyją wszystkich swoich atutów by go ograć - nie zapominajmy też, że są to gracze o kilka lat młodsi od Szwajcara, których forma cały czas zwyżkuje podczas gdy Federerowi raczej już spada.

Małe szanse na zwycięstwo i dobry wynik daję Roddickowi, Cilicowi i Davydence.

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lip 2010, 23:43 
Wyjadacz
Wyjadacz

Miejscowość: Zawiercie
Może Roddick? Jak się nie spali przed własną publicznością i na bierze pewności w Amerykańskich turniejach to będzie groźny. Oczywiście Nadal, główny faworyt, a co do Federera myślę, że maks ćwierćfinał. Berdych? No cóż nie sądzę, żeby Berdych coś zdziałał podobnie jak Djoković. może Murray tak jak piszesz, ale ja nie jestem co do tego przekonany!

a technika co mecz to nowa.

CAŁY TENIS!!!

Profil E-mail  

PostWysłany: 22 Lip 2010, 11:47 
Zawodowiec
Zawodowiec
Awatar użytkownika

Narazie to wróżenie z fusów. Zobaczymy jak w turniejach na hardzie w ameryce wypadnie czołówka.

Napewno Ferdek będzie mega zmotywowany. Bardzo groźni będą Soda, Berdych którzy myślę znowu wywalą jakiegoś wielkiego faworyta z finału.

Murray dla mnie nie ma opcji na finał. Po AO coś u niego się zablokowało i nie gra już tak dobrze. Wielka niewiadoma Djokovic chociaż on pokazuje coraz częściej że nie jest materiałem na nr. 1 i wielkiego zwycięzce. Roddick wszystko zależy jak trafi z formą. Po AO miał bardzo wysoką formę , ale już na Rg wogóle był nie przygotowany. Tutaj duża rola jego trenerów żeby dobrze opracowali cykl do US.

Jestem ciekaw czy Verdasco wkońcu coś zaprezentuje na Wielkim Szlemie . Chciałbym żeby wygrał Nadal bo wtedy miałby wszystko ale rozum mówi mi że nie wygra. Niestety na US zawsze średnio wypada .

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość