Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Tenisistki
Autor Wiadomość
PostWysłany: 05 Lut 2010, 23:15 
Zawodowiec
Zawodowiec
Awatar użytkownika

Temat, w którym będziemy dyskutować na tematy związane z różnymi zawodniczkami. Pisać można o stylu, zachowaniu na korcie i po za nim, formie itp. Zapraszam serdecznie ;)

Profil E-mail  

Re: Tenisistki
PostWysłany: 07 Lut 2010, 15:00 
Zawodowiec
Zawodowiec
Awatar użytkownika

Image

Ja jestem pod wrażeniem gry 16 - letniej Laury Robson. Widziałem jej spotkania podczas Hopman Cup i ta dziewczyna ma wielki potencjał. Jest wpatrzona w Murraya, na pewno jeśli chodzi o tenis, czy prywatnie? Ciężko powiedzieć, bo to jeszcze dziecko...Szkota rzuciła dziewczyna, więc może może :D To tak oczywiście pół żartem ;)
Podczas juniorskiego AO doszła do finału, gdzie przegrała ze starszą koleżanką - Karolíną Plíškovą.
Do tego w wieku 14 lat wygrała juniorski Wimbledon!

Mam nadzieje, że to nie będzie kolejny "niespełniony talent", bo to ostatnio jest w modzie...

A Wy co sądzicie?

Profil E-mail  

PostWysłany: 07 Lut 2010, 15:10 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Na pewno niesamowite ze zawodniczka w tym wieku gra na poziomie zawodowca. No ale nie wiedziałem jej na żywo, pewnie jeszcze na to bedzie trzeba zaczekać:)

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lut 2010, 00:43 
Zaawansowany zawodnik
Zaawansowany zawodnik
Awatar użytkownika

W tym tygodniu na miano wielkiego odkrycia zasługuje w moich oczach Kulikova. Gdzie ona się uchowała dotychczas ? :D Bardzo fajny serwis wyrzucający który daje dużo punktów no i ta domena atakująca. Dziewczyna prawie cały czas chce dominować i atakować ale również w obronie sobie radzi. Bardzo ładne uderzenia w biegu jak również minięcia po krosie. Do poprawy napewno gra przy siatce bo tam nie jest królową ale na to przyjdzie czas. Naprawdę jeżeli ktoś teraz mądrze poprowadzi tą dziewczynę to nie będzie ona jednoturniejową sensacją a może namieszać co jakiś czas w turniejach wta.

Profil E-mail  

PostWysłany: 22 Mar 2010, 17:31 
Zawodowiec
Zawodowiec
Awatar użytkownika

Cytuj:
Rosjanka Maria Szarapowa z powodu kontuzji łokcia nie zagra w turnieju WTA Tour Premier, który w przyszłym tygodniu rozpocznie się na twardych kortach w Miami (z pulą nagród 4,5 mln dol.). Była liderka rankingu tenisistek będzie prawdopodobnie dłużej pauzować.

Szarapowa, która w lutym triumfowała w Memphis, przeszła w tym tygodniu badania w specjalistycznej klinice w Miami, które wykazały nadmierne przeciążenie stawu i drobne pęknięcia w prawym łokciu. Lekarze szacują, że będzie musiała przerwać treningi i starty na co najmniej trzy tygodnie, a być może jej rehabilitacja potrwa dwukrotnie dłużej.

Ma pecha ta zawodniczka, od niedawna stara się wrócić na wysoki poziom po kontuzji, a tutaj znowu będzie przerwa. Czy ona się jeszcze podniesie ?

Profil E-mail  

PostWysłany: 22 Mar 2010, 19:53 
Wyjadacz
Wyjadacz

Miejscowość: Zawiercie
Hmm. Myślę, że już nie wejdzie na ten poziom co kilka lat temu. Kiedyś grała mocno, błyskotliwie, technicznie, a teraz została sam siła + kontuzje. Maria ma pech do kontuzji, ale to jest sport, szkoda mi jej trochę :(

Profil E-mail  

PostWysłany: 08 Kwi 2010, 01:40 
Zawodowiec
Zawodowiec
Awatar użytkownika

U jednej z najwybitniejszych tenisistek w historii, Amerykanki czeskiego pochodzenia Martiny Navratilovej stwierdzono raka piersi - poinformował w środę magazyn "People".

"Płakałam - opowiedziała 53-letnia zwyciężczyni osiemnastu turniejów wielkoszlemowych w grze pojedynczej i dodała - to był dla mnie cios. Ja, która zawsze miałam pod kontrolą swoje ciało i życie, nagle usłyszałam wyrok".

Chorobę wykryto w lutym. W maju Navratilova zostanie poddana sześciotygodniowej chemioterapii. Lekarze są optymistami i prognozy określają jako "bardzo dobre".

interia.pl

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Lip 2010, 11:23 
Wyjadacz
Wyjadacz

Miejscowość: Zawiercie
Urszula Radwańska po półrocznej przerwie w grze spowodowanej kontuzją i operacją kręgosłupa wraca powoli na korty. Ojciec i trener tenisistki Robert Radwański nie ukrywa radości z jej powrotu do zdrowia i tego, że wznowiła treningi.

a technika co mecz to nowa.

CAŁY TENIS!!!

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość